akron
Aktualno

Acronovi dobrodelni projekti »za prijatelje«

Ob svoji 30-letnici podjetje Acron, pod okriljem katerega delujejo papirnice Office&More, galanterije Bags&More in spletna papirnica go2school.com, izpostavlja svoje dobrodelne projekte.

V zadnjih treh letih so različnim dobrodelnim organizacijam donirali okrog 110.000 evrov.

Podjetje Acron, ki je bilo pred tridesetimi leti ustanovljeno v Slovenj Gradcu, se je sprva ukvarjalo s prodajo pisarniškega materiala, je na današnji novinarski konferenci uvodoma povedal njegov izvršni direktor Matevž Vrunč. Prvi pomemben mejnik beležijo leta 2005, ko so kupili devet poslovalnic Planike in jih poimenovali La'Mans, s čimer so se osredotočili na razvoj maloprodajnih enot. Leta 2009 so pridobili zastopstvo blagovne znamke pisal Pilot, ustanovili oddelek za pisarniški material in dobili tudi prvo spletno stran. Leta 2006 so v Mariboru odprli prvo galanterijo Bags&More, leta 2012 pa so po Sloveniji začeli odpirati papirnice Office&More. Nedavno smo poročali, da je njihova spletna trgovina Bags&More praznovala svojo prvo obletnico, maja letos pa so v Ljubljani odprli svojo prvo trgovino Bags&More selection. Danes imajo tako skupno že 67 poslovalnic, pomemben del njihovega poslovanja pa predstavljajo tudi poslovna in promocijska darila. Po besedah Vrunča se nameravajo v bližnji prihodnosti v največji meri posvečati razvoju spletne prodaje in ohranjanju svojega vodilnega položaja na področju galanterije kot tudi širitvi veleprodaje v druge države.

Z mislijo na otroke

Že ves čas svojega obstoja namenjajo velik poudarek tudi dobrodelnosti, pri čemer so v  ospredju otroci. Kot pravi Tina Naraglav, vodja marketinga in odnosov z javnostmi v Acronu, želijo z akcijami ozaveščati otroke, da mislijo na svoje prijatelje oziroma na tiste, ki jih morda ne poznajo, a zanje naredijo prijateljsko gesto. Zato akcije, ki jih izvajajo skozi leto, nosijo krovni slogan »Za prijatelje«. Po njenih besedah trenutno poteka njihov dobrodelni Festival daril, ki bo trajal dva meseca. V sklopu festivala so letos že četrtič zapovrstjo pripravili akcijo »Darilo za prijatelja«. V njihovih papirnicah in galanterijah je namreč na voljo tudi pet posebnih izdelkov oziroma igrač za nakup in če kupci kupijo katerega od njih, podjetje istega podari pobudi Božiček za en dan za dopolnjevanje darilnih paketov, namenjenih otrokom iz revnih okolij. Za cilj so si zastavili podariti 3000 igrač. V okviru festivala so letos začeli z novo akcijo »Pismo Božičku«, v okviru katere bodo v decembru pripravili osem delavnic, kjer bodo otroci izdelovali novoletne voščilnice v kotičkih Jolly in pisali pisma Božičku.

Naraglavova je med številnimi dobrodelnimi akcijami, ki jih izvajajo med letom, izpostavila še projekt »Rišem/pišem za prijatelja«, kreativno-dobrodelni natečaj, pri katerem sodelujejo že s 500 šolami in vrtci. Zmagovalna likovna in literarna dela na določeno temo nato krasijo šolske zvezke, zbrani denar od prodanih izdelkov pa podarijo različnim dobrodelnim ustanovam in posameznikom.

V podjetju Acron se torej zavedajo pomena pomagati pomoči potrebnim. Kot navajajo, so v zadnjih treh letih donirali 110.000 evrov različnim organizacijam, kot so Zveza prijateljev mladine Slovenije, Karitas, Europa Donna, Društvo za Downov sindrom, Palčica pomagalčica, Lunina Vila, Društvo Sonček in Božiček za en dan. Veseli jih, da pri svojih dobrodelnih prizadevanjih niso sami, saj je v Sloveniji vse več podjetij, ki so naklonjena humanitarnim projektom.

486

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

mija
20. 11. 2021

Futura DDB je letos že trinajstič stala na zmagovalnem odru Slovenskega oglaševalskega…

Sebe najlažje opredelim kot vodjo, ki deluje z zgledom, ki ima visoko postavljene osebne cilje in mu je pomembno, da pri svojem delu uživa. Osebno me…

bla
17. 11. 2021

Big Bangov naziv spletnega trgovca leta v regiji je zagon za nove izboljšave, pravi Peter…

bla
15. 11. 2021

Nika Kristina Butina, direktorica startupa Epidemic, je z bralci MM-a delila izkušnjo…

Naši avtorji