nika urbas
Aktualno

Brez kave ne gre

Na svetovni dan kave, ki smo ga praznovali prejšnji teden, se je dubajski Burj Khalifa odel v De'Longhi barve, ob skodelici kave pa je pikantnosti iz svojega zasebnega življenja razkrivala Nika Urbas.

Čeprav govorimo o surovini, katere prodaja je takoj za nafto na svetu najbolj razširjena, je predvsem zanimivo to, kako na vseh celinah skodelica kave predstavlja prav poseben trenutek v dnevu. Pa naj bo to čas za jutranje nabiranje energije, premor za razmislek, sestankovanje, čuječnost ali prijetno druženje. Pri De'Longhi-ju so ga poimenovali Perfetto trenutek in želijo, da bi ga prav vsak doživel čisto po svoje.

Kot pravijo, kava močan pečat v vsakodnevnem življenju pušča tudi v Sloveniji. Povprečen Slovenec na leto popije za šest kilogramov praženih zrn, kava pa je močno prepletena tudi z običaji in kulturo. »Čeprav je pri nas še vedno najbolj priljubljena njena turška različica, se Slovenci vse pogosteje nagibamo tudi k espresso načinu priprave in se intenzivno navdušujemo nad tovrstnimi kavnimi aparati,« pravijo pri De'Longhiju.

Burj Khalifa v poklon svetovnemu dnevu kave

Kako pomembna je kava, priča tudi čast, ki so ji jo namenili v Dubaju. Burj Khalifa, najvišja stavba na svetu, se je namreč v poklon svetovnemu dnevu kave in prvemu proizvajalcu kavnih aparatov na svetu odela v kavna zrna in De'Longijev logotip.  Številnih veleplakatov z Bradom Pittom, ki jih lahko opazimo po vsem Dubaju, vključno z največjimi nakupovalnimi središči, ni mogla spregledati niti ekipa MM-a, ki se mudi na svetovni razstavi Expo Dubai 2020.

Nove razsežnosti pitja kave

O kavi se je razgovorila tudi modna oblikovalka Nika Urbas, ki je v videu s svojim možem razkrila marsikaj in za vse, ki vas zanima, kako je z metaforami, dilemo enkrat za vselej razčistila. »Odkar imava De'Longhi kavni avtomat, je pitje kave dobilo čisto nove razsežnosti,« pravi Nika Urbas, ki v rokah drži kapučino mix, kakršnega si najraje privošči tudi Brad Pitt.

486

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

mija
20. 11. 2021

Futura DDB je letos že trinajstič stala na zmagovalnem odru Slovenskega oglaševalskega…

Sebe najlažje opredelim kot vodjo, ki deluje z zgledom, ki ima visoko postavljene osebne cilje in mu je pomembno, da pri svojem delu uživa. Osebno me…

bla
17. 11. 2021

Big Bangov naziv spletnega trgovca leta v regiji je zagon za nove izboljšave, pravi Peter…

bla
15. 11. 2021

Nika Kristina Butina, direktorica startupa Epidemic, je z bralci MM-a delila izkušnjo…

Naši avtorji