maribor 1
Aktualno

Maribor, malo mesto z velikimi zgodbami

Mesto Maribor se bo v slovenskem paviljonu svetovne razstave Expo 2020 v Dubaju predstavilo med 23. in 26. oktobrom 2021.

Eden od vidnejših elementov predstavitve bo novi promocijski video, s katerim mesto ponosno prikazuje uspešne in navdihujoče zgodbe Mariborčanov. Video so ustvarili v studiu Trampolin v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor, za namen predstavitve Maribora na Expu v Dubaju pa izpostavlja več globalno odmevnih zgodb, za katere so zaslužni Mariborčani, ki v svoje mesto vabijo goste z vsega sveta.

To so Luka Šulić, član svetovno znanega dua 2Cellos, slikarka Alja Horvat, ki jo je revija Forbes uvrstila na seznam »30 pod 30« in med drugim sodeluje tudi z blagovno znamko Disney, podjetnik Uroš Mlakar iz edinstvene Čokoladne glamping vasi ob reki Dravi, nad katero se navdušujejo številni mednarodni mediji in gostje, doktor znanosti Iztok Kramberger, ki stoji za projektom izstrelitve prvega slovenskega satelita v vesolje, doktor medicinskih znanosti Andraž Stožer, ki je z ekipo na dobri poti do razvoja novega zdravila za sladkorno bolezen, in mlada sopranistka Nika Gorič, ki je med drugim na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu prejela umetniški doktorat za najboljšo študentko. Vsem naštetim je skupno to, da je Maribor njihov dom in da so nanj izjemno ponosni.

V videu predstavijo svoje zgodbe trajnosti, znanosti, inovacij, umetnosti, gastronomije in vesoljskih podvigov, medtem ko vezivno naracijo prevzame 450-letna Guinnessova rekorderka, najstarejša trta sveta, ki je bila vsa ta stoletja priča spremembam, zgodbam in razvoju mesta ob Dravi. Sporočilo ustreza splošni predstavitvi Slovenije, ki se bo v Dubaju predstavila z geslom »Slovenia. Green and Smart Experience«, s čimer bodo poudarili trajnostno, sodobno in ustvarjalno plat našega značaja, svetovno javnost pa nagovorili z zgodbami, ki govorijo o edinstvenem prepletu neokrnjene narave, znanja, inovacij in prebojnega gospodarstva.

Video je v prvih štirih dneh zabeležil že blizu 60.000 ogledov.

486

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

mija
20. 11. 2021

Futura DDB je letos že trinajstič stala na zmagovalnem odru Slovenskega oglaševalskega…

Sebe najlažje opredelim kot vodjo, ki deluje z zgledom, ki ima visoko postavljene osebne cilje in mu je pomembno, da pri svojem delu uživa. Osebno me…

bla
17. 11. 2021

Big Bangov naziv spletnega trgovca leta v regiji je zagon za nove izboljšave, pravi Peter…

bla
15. 11. 2021

Nika Kristina Butina, direktorica startupa Epidemic, je z bralci MM-a delila izkušnjo…

Naši avtorji