hitrice
Aktualno

MM HITRICE

Hitrice so kratke novice, ki jih v uredništvu Marketing magazina izberemo in povzamemo na podlagi sporočil oglaševalcev, agencij in medijev, ki so nam jih poslali v minulem tednu.

Vsako nedeljo vas bo v vašem e-poštnem predalu čakal pregled aktualnih novičk, ki si jih boste lahko prebrali »na hitr’co« in s tem dodali piko na i iztekajočemu tednu ter se ustrezno informativno opremljeni podali v nov delovni teden.

Žiriji 32. SOF se pridružujejo trije člani

Vrste primarne žirije na Slovenskem oglaševalskem festivalu bodo letos okrepili trije pridruženi člani, ki bodo s svojim strokovnim znanjem pomagali pri bolj kakovostnem ovrednotenju oglaševalske letine. V skupini upravljanje blagovne znamke se bodo žiriji pridružili Jure Bohinc, direktor marketinga v družbi A1 Slovenija, Alenka Jančar, vodja oddelka za upravljanje blagovne znamke v Zavarovalnici Triglav, in Nataša Sernc, vodja tržnega komuniciranja v Novi KBM.

sof žirija

Lidl Slovenija že četrtič med najboljšimi zaposlovalci, Telekom Slovenije drugič

Mednarodna neodvisna organizacija Top Employers Institute je po opravljeni poglobljeni presoji kadrovskih praks tudi za leto 2023 podelila certifikate Top Employer. Podjetje Lidl Slovenija so že četrtič prepoznali kot odličnega delodajalca in mu za leto 2023 podelili mednarodni certifikat Top Employer Slovenija in Top Employer Europe, drugo leto zapored pa je certifikat Top Employer prejel Telekom Slovenije.

top emp

Na Berlinalu prva slovenska knjiga

Organizatorji mednarodnega filmskega festivala v Berlinu – Berlinale Co-Production Market so obvestili javnost, da je knjiga slovenske avtorice Dijane Matković Zakaj ne pišem, ki je izšla pri Cankarjevi založbi,  uvrščena med enajst izbranih literarnih predlog, ki bodo 20. februarja 2023 predstavljene v Berlinu v okviru prireditve Books at Berlinale in v sodelovanju s frankfurtskim knjižnim sejmom. Avtofikcijski, esejistični roman, ki je tudi v Sloveniji velika leposlovna knjižna uspešnica, je bil izbran med 190 naslovi iz več kot 30 držav. Gre za prvi slovenski knjižni naslov doslej, ki ga je žirija uvrstila v ožji izbor.

pišem

Maribor je nominiran za naziv najboljše evropske destinacije

Na mednarodni platformi European Best Destinations se je te dni začelo 20-dnevno spletno glasovanje za izbor najboljše evropske destinacije letošnjega leta. Za naziv se kot edino slovensko mesto poteguje Maribor – evropska prestolnica kulture, mesto Guinnessove rekorderke najstarejše trte ter odlična gastronomska in outdoor destinacija.

Četrti izbor naj digitalnih naprav: Naj Digi 2023

Začetek leta je čas, ko pogledamo v preteklo leto – tudi z izborom Naj Digi, v katerem bralci Siol.net in ocenjevalci iz vrst treh največjih slovenskih mobilnih operaterjev ter uredništva rubrike Digisvet na Siol.net poiščejo tiste digitalne naprave in trgovine zanje ter za njihove dodatke, ki so jih najbolj prepričali. Letos poteka že četrti izbor Naj Digi. Novost letošnjega izbora so nominacije naprav, kategorije digitalnih naprav pa ostajajo nespremenjene.

najdigi2

V središču Ljubljane prva hotela Ibis Styles v Sloveniji

Mogotel Hotel Group je v sodelovanju s hotelirsko verigo Accor v Ljubljani odprl vrata prvih dveh hotelov Ibis Styles. Pod krovno blagovno znamko Ibis Styles bosta v isti stavbi v središču Ljubljane delovala dva že obstoječa hotela Central Hotel in The Fuzzy Log. Gostje bodo lahko izbirali med dvema različnima konceptoma bivanja, elegantnimi in tradicionalnimi hotelskimi sobami ali edinstveno izkušnjo eko-glampinga v središču Ljubljane.

ibis

HOFER uveljavlja standard živalim prijaznejše reje

Pri HOFER-ju kupcem predstavljajo novo lastno linijo izdelkov FER podeželje, ki pomeni še en pomemben korak v smer zagotavljanja večje dobrobiti živali in udejanjanja trajnostne proizvodnje HOFER-jevih izdelkov. Izdelki linije FER podeželje so že na voljo v vseh 91-ih trgovinah HOFER v Sloveniji.

hofer

V Citypark na brezplačno partijo minigolfa in zimska znižanja

V nakupovalnem središču Citypark so na glavni ulici pripravili devet igrišč za minigolf. V brezplačni zabavi lahko uživate do sobote, 28. januarja. »Če obiščete vsa igrišča, vas čakajo tudi dodatna presenečenja in nagrade. Med zabavo pa še vedno lahko ujamete zimska znižanja in v 120 trgovinah izberete ugodna trendovska oblačila, obutev in športno opremo,« pravijo v Cityparku.

minigolf

Radia2 ni več, prihaja Radio 1 80

Vesela novica za vse nostalgike: jutri lahko prisluhnete novi radijski postaji – Radio 1 80. Unikatna radijska postaja bo predvajala največje uspešnice iz osemdesetih let. Večina govornega programa bo posvečena obujanju spominov in nostalgije, poslušalci pa bodo na tekočem z aktualnimi informacijami, novicami, vremenom in prometom. »Že nekaj let spremljamo trend dvigovanja priljubljenosti glasbe osemdesetih let. Zato smo se odločili, da eni od naših najmlajših radijskih postaj, Radiu 2, damo novo identiteto. S tem se bo družina Radia 1 povečala in svojim poslušalcem ponudila dodatni razlog, da ostanejo na naših frekvencah,« so povedali odgovorni.

ra80

RTV Slovenija je pridobila medijske pravice za olimpijske igre do leta 2032

RTV Sloveniji je kot članici Evropske radiodifuzne zveze (EBU) uspelo pridobiti medijske pravice za prenos olimpijskih iger za obdobje od leta 2026 do vključno 2032. Gledalci RTV Slovenija bodo lahko na njihovih programih poleg poletnih OI 2024 v Parizu spremljali tudi zimske OI 2026 v Milanu, poletne OI 2028 v Los Angelesu, zimske OI 2030 (prireditelj še ni znan) in poletne OI 2032 v Brisbanu.

rtvoi

500

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

omer
28. 01. 2023

Ömer Şengüler, turški strokovnjak za znamčenje, ki svetuje podjetjem po vsem svetu, je…

Prepričan sem, bo marketing v prihodnosti ustvarjal več človeških blagovnih znamk in da bo služil človeštvu bolj kot kdaj koli prej.

pučko
25. 01. 2023

Tekmovanje Outstanding, ki slavi presežke v zunanjem oglaševanju, je svoj vrhunec doseglo…

Ko se me dotakne, ko si ljubosumno želim, da bi to naredili mi, Internavti; ko kot profesionalec veš, da bi rad bil podpisan pod to.

minioni
16. 01. 2023

Tuševa akcija »Od minionov se ti zrola« je postala MM-ova akcija leta 2022. Ob tej…

Vsi trgovci, ki delajo z mednarodnimi znamkami kot je Minion, dobro vedo, da jih ob tem čaka veliko krogov preverjanj konceptov in potrjevanj s…

Naši avtorji