hit
Aktualno

MM HITRICE

Hitrice so kratke novice, ki jih v uredništvu Marketing magazina izberemo in povzamemo na podlagi sporočil oglaševalcev, agencij in medijev, ki so nam jih poslali v minulem tednu.

Vsako nedeljo vas bo v vašem e-poštnem predalu čakal pregled aktualnih novičk, ki si jih boste lahko prebrali »na hitr’co« in s tem dodali piko na i iztekajočemu tednu ter se ustrezno informativno opremljeni podali v nov delovni teden.

V Ljubljani že 84. postajališče BicikLJa

Ljubljana je pri trgovini Hofer Polje dobila 84. postajališče sistema BicikeLJ. BicikeLJ velja za enega od najbolj uspešnih tovrstnih sistemov JCDecaux na svetu, saj je v povprečju vsako kolo iz sistema uporabljeno kar osemkrat na dan, v Ljubljani pa je za izposojo oziroma souporabo zdaj na voljo že 840 mestnih koles.

 bicikelj

Čarobni svet Wizarding World v Lidlu

Harry Potter tokrat vabi v prodajalne Lidl, kjer se za vse ljubitelje čarovnije začenja posebna zbirateljska pustolovščina. Kupci bodo ob vsakem nakupu v vrednosti 15 evrov ali več prejeli figurico iz zbirke junakov z Bradavičarke in posebno Lidlovo nalepko (šest zbranih nalepk bo omogočilo nakup čarobne skodelice). Več informacij najdete na www.lidl.si/carobni-svet.

 hp

Deset let Vegafesta

Vegafest vabi na že 10. izvedbo največjega festivala veganstva in trajnostnega načina življenja v Sloveniji. Dogodek bo potekal v soboto, 20. avgusta 2022, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Dogajanje se bo začelo ob 10. uri in bo ob zanimivem programu trajalo vse do večera. Skupaj se bo na tržnici predstavilo približno 50 društev, podjetij, trgovin in drugih ponudnikov ljudem, živalim in okolju prijaznih izdelkov. Prav tako bo poskrbljeno za razvajanje brbončic in odkrivanje novih okusov.

 vega

Unikatna miza Marmor Hotavlje

Norveška naravna znamenitost Trolov jezik je v navdih mnogim umetnikom. Pri svojem umetniškem izražanju jo je uporabila Jennifer Lopez s pesmijo Limitless, DJ Alan Walker pa jo je uporabil za zbirno točko svojih privržencev v videu Alone. Navdih je v tej skali našel tudi večkrat nagrajeni oblikovalec Alexander Purcell Rodrigues, ki se je za izvedbo svoje ideje, posebne unikatne mize, obrnil na Marmor Hotavlje. Hotaveljski kamnoseki so v pol leta ustvarili umetniško skulpturo in jo te dni dostavili v London.

 marmor

Znan je zmagovalec Zalandove nagrade za trajnostni razvoj

Modna znamka RANRA je med tednom mode v Københavnu prejela nagrado za trajnostni razvoj Zalando. RANRA se s svojo brezspolno (genderless) kolekcijo osredotoča na dolgotrajnost, pri čemer uporablja inovativne tehnike s tekstilom in barvili. Skupaj z Zalandom načrtujejo tudi ekskluzivno kolekcijo za nadaljnje raziskovanje bolj trajnostnih možnosti.

ranra

IKEA predstavlja skrbno kolekcijo VÅRDANDE

Kolekcija je nastala na podlagi partnerstva petih azijskih podjetji, ki za ranljive skupine ustvarjajo boljši vsakdan z dolgoročnimi možnostmi zaposlitve in prihodka. Navdihnile so jo osnove dobrega počutja in nege. Kot pravijo, je VÅRDANDE rezultat ambicije ustvariti delovna mesta in gospodarske priložnosti za tiste, ki jih najbolj potrebujejo. Ker zaposlujejo osebe, ki se na trgu dela težje zaposlijo, lahko kolekcija vsakdan polepša tako delavcem kot kupcem, ki so jim ročno izdelani kosi na voljo v trgovinah IKEA po vsem svetu.

varande

Petmilijonti potnik na tirni vzpenjači

Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad, ki je začela obratovati konec leta 2006, je milijontega potnika prepeljala konec leta 2010, štiri leta po začetku obratovanja. 11. avgusta 2022 je na grad prepeljala petmilijontega potnika, družino iz Francije, ki so jo razveselili s priložnostnim darilom iz Grajske trgovine Friderik in sladkim razvajanjem v Grajski kavarni.

 vzp

Evropska prvenstva na RTV Slovenija – München 2022

Med 11. in 21. avgustom 2022 bo München gostil evropska prvenstva v kar devetih športih: v atletiki, kolesarstvu, gimnastiki, športnem plezanju, namiznem tenisu, odbojki na mivki, triatlonu, veslanju in kajaku-kanuju na mirnih vodah. Športni navdušenci bodo športne zgodbe o novih prvakih stare celine lahko spremljali na programih RTV Slovenija, in sicer na TV SLO 2, Valu 202 ter spletnem portalu www.rtvslo.si.

 ep

Nova sezona Exatlona z Juretom Koširjem

Septembra se na Planet vrača najtežja televizijska športna preizkušnja Exatlon Slovenija. V novi sezoni nas čakajo novi poligoni, novi tekmovalci, pa tudi nov voditelj – Jure Košir. »Mislim, da gre za ravno pravo mero med resničnostnim in tekmovalnim športnim izzivom, zato sem z veseljem sprejel ponudbo za sodelovanje v tem edinstvenem projektu,« pravi nekdanji vrhunski športnik, ki se mu bo kot posebni poročevalec s terena pridružil Igor Mikič.

kosir

Foto: Blaž Vatovec 

Oglejte si novo Kmetijo

Na POP TV so razkrili, kje bodo bivali tekmovalci letošnje Kmetije. Če so bili še lansko leto navajeni, da je bilo vsega v izobilju, bodo tokrat ob svojem prihodu precej presenečeni. Ne le,

 da je nova kmetija daleč od luksuzne, tekmovalci na začetku ne bodo imeli niti tekoče vode.  Datum predvajanja nove sezone bo znan kmalu.

kmetija

Glasbeni spektakel Elvisu v poklon

20. avgusta 2022 v portoroški Avditorij prihaja glasbeni spektakel v poklon kralju rock’n’rolla. Skupina Sam’s Fever z glasbenimi gosti se bo s koncertom poklonila 45-obletnici smrti Elvisa Presleya. Obljubljajo, da bo koncert z naslovom I remember Elvis izjemno glasbeno doživetje, ki ga ne gre zamuditi.

 elvis

 
495

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

luka bajs2
24. 09. 2022

Z Luko Bajsom, ki s svojo ustvarjalnostjo že več kot desetletje prinaša pozitivne…

»V zadnjem času tudi pri slovenskih naročnikih opažam željo po sodelovanju na festivalih. Vmes me je že postalo strah, da festivali postajajo samo…

ghada
21. 09. 2022

Ghada Wali je mlada egiptovska oblikovalka, ki je v regiji Bližnjega vzhoda že globoko…

Kdor nima zgodovine, nima prihodnosti. Ustvarjam dela, ki predstavljajo to, kar sem in od koder prihajam. Svetovno prepoznavnost sem si pridobila z…

bla
20. 09. 2022

Jernej Smisl bo 1. oktobra 2022 postal direktor Pristopovega oddelka za korporativno…

Naši avtorji