vegan spar
Aktualno

Spar dopolnil nabor veganskih in vegetarijanskih izdelkov

Obstoječemu naboru veganskih in vegetarijanskih izdelkov so se na Sparovih policah pridružili polnovredni rastlinski izdelki slovenske znamke Grashka. S tem so znova potrdili svojo zavezo iz akcije »To smo mi«.

Izdelki Grashka so fermentirani izdelki iz regionalnih sestavin, za katerimi stoji Martin Rojnik, soustanovitelj nekdanje restavracije Kucha. Narejeni so iz regionalno pridelanih ekoloških sestavin brez umetnih aditivov in z visoko vsebnostjo beljakovin, ustvaril pa jih je kot odziv na prehransko krizo in izgubljanje stika z naravnim okoljem.

V podjetju Spar Slovenija pravijo, da sta veganski in vegetarijanski način prehranjevanja ter težnja po izboru lokalnih izdelkov v zadnjih letih v velikem porastu. »V Sparu smo že vrsto let zavezani podpori lokalnih pridelovalcev in podjetnikov, ob tem pa si prizadevamo za vedno svežo, pestro, predvsem pa kakovostno ponudbo izdelkov, narejenih iz naravnih sestavin. Prav zato s ponosom podpiramo ekološke izdelke in slovenske prodorne zgodbe, kot je Grashka, ki obenem s svojo novo proizvodnjo v Velenju in z odpiranjem delovnih mest predstavlja veliko dodano vrednost za prebivalce Šaleške doline,« je novo sodelovanje nagovoril David Kovačič, novi generalni direktor Spara.

486

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

mija
20. 11. 2021

Futura DDB je letos že trinajstič stala na zmagovalnem odru Slovenskega oglaševalskega…

Sebe najlažje opredelim kot vodjo, ki deluje z zgledom, ki ima visoko postavljene osebne cilje in mu je pomembno, da pri svojem delu uživa. Osebno me…

bla
17. 11. 2021

Big Bangov naziv spletnega trgovca leta v regiji je zagon za nove izboljšave, pravi Peter…

bla
15. 11. 2021

Nika Kristina Butina, direktorica startupa Epidemic, je z bralci MM-a delila izkušnjo…

Naši avtorji