tesla
Diggit

Elon Musk prodal delnice Tesle v vrednosti 6,9 milijarde dolarjev

Obenem pa sporoča, da jih bo pozneje odkupil nazaj. »Želim se izogniti nujni prodaji delnic Tesle v prihajajočem obdobju,« razlaga.

Elon Musk je že spomladi po nakupu Twitterja dejal, da delnic Tesle ne bo več prodajal, ampak očitno se je zagovoril. Po objavi poslovnega izkaza za drugo četrtletje leta 2022 je namreč med 5. in 9. avgustom prodal dodatnih 7.924.107 delnic Tesle, vrednih približno 6,9 milijarde dolarjev.

Novico je Musk potrdil na lastnem profilu na Twitterju in s sledilci delil precej logičen razlog za prodajo. Ta se skriva v strahu pred izgubo na sodišču. Sredi oktobra ga nameč čaka zagovor na tožbo s strani Twitterja. Čeprav so Muskovi razlogi za prodajo smiselni, ta novica vlagateljem ni preveč všeč, saj lahko traja kar nekaj časa, da se zadeva na sodišču reši.

495

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

luka bajs2
24. 09. 2022

Z Luko Bajsom, ki s svojo ustvarjalnostjo že več kot desetletje prinaša pozitivne…

»V zadnjem času tudi pri slovenskih naročnikih opažam željo po sodelovanju na festivalih. Vmes me je že postalo strah, da festivali postajajo samo…

ghada
21. 09. 2022

Ghada Wali je mlada egiptovska oblikovalka, ki je v regiji Bližnjega vzhoda že globoko…

Kdor nima zgodovine, nima prihodnosti. Ustvarjam dela, ki predstavljajo to, kar sem in od koder prihajam. Svetovno prepoznavnost sem si pridobila z…

bla
20. 09. 2022

Jernej Smisl bo 1. oktobra 2022 postal direktor Pristopovega oddelka za korporativno…

Naši avtorji