razpisi
Razpisi

Od nepovratnih sredstev do vavčerjev (razpisi)

V tokratnih razpisih tedna objavljamo razpise za nepovratna sredstva, vavčerje in umetniški natečaj.

Slovenski podjetniški sklad z razpisom P2 2022 omogoča spodbude za zagon inovativnih podjetij. Podprli bodo 40 mladih inovativnih podjetij (20 iz zahodne kohezijske regije in 20 iz vzhodne kohezijske regije) s potencialom hitre rasti. Podprli jih bodo s 54 tisoč evri, namenjenimi razvoju izdelka ali storitve. Razpisanih je sicer več kot dva milijona evrov, vse informacije o rapzisu so na voljo na povezavi.

Slovenska turistična organizacija (STO) je objavila javni natečaj za oddajo ponudb za idejno rešitev modularne stojnice slovenskega turizma. Z natečajem želi STO pridobiti dolgotrajno idejno rešitev modularne stojnice slovenskega turizma, po kateri bo izdelan načrt tipske stojnice, ki bo predstavljala slovensko turistično ponudbo na sejmih in borzah doma in po svetu. Rok za prijavo je le še danes, 17. marca 2022. Podrobnejše informacije so na voljo na povezavi.

Zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti Vse bo v redu in Zavarovalnica Triglav deseto leto zapored objavljata razpis Mladi upi, namenjen mladim talentom, ki jih odlikujejo odlični rezultati, nadarjenost, zagnanost, vizija in osredotočenost na cilj. Letos se lahko mladi talenti na razpis prijavijo do 25. marca.

Delegacija Evropske unije v Srbiji, v sodelovanju z New Moment, New Ideas Company, mestnim svetom za kulturo Novi Sad in fundacijo Novi Sad – Evropska prestolnica kulture 2022, v letošnji kulturni prestolnici Evrope, Novem Sadu, objavlja razpis za mlade umetnike iz Srbije, zahodnega Balkana in Evrope. V okviru razpisa bo izbranih 8 mladih umetnikov iz različnih držav, ki bodo v času od 18. aprilom 2022 in 9. majem 2022 poslikali zid na Nabrežju žrtev racije, nasproti Petrovaradinske trdnjave.  Prijave na razpis se zbirajo do 18. marca 2022. Uradno razkritje umetniških poslikav bo 9. maja 2022.

Slovenski podjetniški sklad za podjetja še vedno razpisuje določene vavčerje za nepovratna sredstva. Podjetja lahko prejmete vse od 1000 evrov do 9.999 evrov nepovratnih sredstev za izboljšanje kibernetske varnosti. Več o razpisu si lahko preberete na povezavi.

Podjetja lahko pridobijo do 60 odstotkov nepovratnih sredstev oziroma do 300 tisoč evrov za razvojno-raziskovalni projekt (skupni sklad je 45 milijonov evrov), katerega cilj mora biti nov ali izboljšan izdelek, proces ali storitev z visoko dodano vrednostjo in s tržnim potencialom, razvitim do stopnje, da je potrjen v končni obliki in primeren za uporabo v realnem okolju. Vsak projekt mora izkazovati prispevek k prehodu na krožno gospodarstvo. Več o razpisu javne agencije SPIRIT Slovenija, ki je odprt do 17. maja 2022, si lahko preberete na povezavi.

493-494

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

almas
13. 08. 2022

Eden od večjih izzivov, s katerimi se je Svetlana Almaš, direktorica marketinga in…

»Pogosto ljudje na korporacije gledajo kot na dinozavre, okostenele strukture, ki le počasi sledijo spremembam, a realnost je, vsaj pri nas, zelo…

zadravec
12. 08. 2022

Poslovni svetovalec Domen Zadravec nam je v intervjuju za MM zaupal, kako je sodelovati z…

Pri vsakem hitro rastočem, uspešnem podjetju gre za enkratno kombinacijo dejavnikov, kot so znanje, inovativnost, strast, vizionarstvo, podjetnost in…

peter scott
03. 08. 2022

Peter Scott, podpredsednik novih medijev in inovacij v družbi Warner Bros. Discovery,…

Kot medij moraš razumeti, kaj navijači pričakujejo od tebe in jim to tudi ponuditi. Nekateri želijo vsebine gledati na telefonu, drugi na televiziji…

Naši avtorji