bla
Vpogled

MM-ova mini anketa: V previdnem pričakovanju črnega petka

Črni petek je za vogalom. Pri slovenskih trgovcih sicer nismo vajeni takšnih popustov kot pri tujih, a sodeč po rezultatih naše mini ankete smo Slovenci tudi tu v nizkem štartu. Večina jih je mnenja, da so popusti slovenskih trgovcev premajhni.

Kaj počnemo na črni petek poleg spremljanja popustov in nakupovanja? Gledamo videoposnetke tega nakupovalnega »praznika« iz Velike Britanije in ZDA, kjer smo priča tudi pretepom, seveda. Kakor koli, dodatnih popustov se nihče ne brani. Temu pritrjujejo odgovori na prvo vprašanje* v anketi na našem profilu na Instagramu – ali spremljate akcije za črni petek –, v kateri je 64 odstotkov anketirancev odgovorilo, da jih, 36 odstotkov pa jih ne.

Pogoste pritožbe slovenskih potrošnikov so, da slovenski trgovci v primerjavi z npr. ameriškimi ponujajo premajhne popuste. To smo preverjali pri drugem vprašanju**, in sicer, ali se jim zdijo popusti slovenskih trgovcev a) super, b) dovoljšnji in c) premajhni. 76 odstotkov jih meni, da so popusti premajhni, 17 odstotkov, da so dovoljšnji, za 7 odstotkov pa so super.

Za konec nas je zanimalo, koliko nameravajo sodelujoči*** zapraviti na letošnji črni petek. 55 odstotkov jih namerava manj kot lani, 36 odstotkov enako kot lani, le 8 odstotkov pa več kot lani.

*47 sodelujočih

**59 sodelujočih

***53 sodelujočih

500

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

omer
28. 01. 2023

Ömer Şengüler, turški strokovnjak za znamčenje, ki svetuje podjetjem po vsem svetu, je…

Prepričan sem, bo marketing v prihodnosti ustvarjal več človeških blagovnih znamk in da bo služil človeštvu bolj kot kdaj koli prej.

pučko
25. 01. 2023

Tekmovanje Outstanding, ki slavi presežke v zunanjem oglaševanju, je svoj vrhunec doseglo…

Ko se me dotakne, ko si ljubosumno želim, da bi to naredili mi, Internavti; ko kot profesionalec veš, da bi rad bil podpisan pod to.

minioni
16. 01. 2023

Tuševa akcija »Od minionov se ti zrola« je postala MM-ova akcija leta 2022. Ob tej…

Vsi trgovci, ki delajo z mednarodnimi znamkami kot je Minion, dobro vedo, da jih ob tem čaka veliko krogov preverjanj konceptov in potrjevanj s…

Naši avtorji