michelin
Aktualno

Ana Roš prejela kar tri Michelinove zvezdice

Kulinarični vodnik Michelin je objavil vodnik za Slovenijo za leto 2023 in podelil zvezdice slovenskim restavracijam. Hiša Franko se od zdaj ponaša s tremi, kranjskogorska Milka pa z dvema.

Hiša Franko s chefinjo Ano Roš je obdržala tudi zeleno zvezdico in s tem postala šele 32. restavracija na svetu, ki se ponaša z obema priznanjema hkrati. »Talent in kulinarična osebnost Ane Roš sta poznana po vsem svetu, Hiša Franko pa je Michelinove inšpektorje vse od prve izdaje Michelin Guide Slovenija navduševala s stalnim dvigovanjem ravni kakovosti. V tej restavraciji Ana Roš ustvarja unikatno in izredno kulinariko, ki se poklanja dolini Soče in njeni naravni in kulinarični dediščini. Unikaten degustacijski meni izpostavlja izredne jedi, ki izstopajo z originalnimi barvami, okusi in teksturami in odražajo njeno predano vizijo sledenju naravi, odsevanju letnih časov in iskanju navdiha na potovanjih in pri njeni mednarodni ekipi. S to kulinarično filozofijo, dopolnjeno z neomajnimi trajnostnimi praksami, je Hiša Franko odličen primer restavracije z Michelinovo zeleno zvezdico, pa tudi globalni navdih za odlično kulinariko današnjega in jutrišnjega dne,« so zapisali pri Michelinu.

Poleg Hiše Franko s tremi in Milke z dvema zvezdicama je sedem restavracij potrdilo vrhunsko kakovost in ohranilo eno Michelinovo zvezdico. To so: COB (chef Filip Matjaž), Dam restavracija (chef Uroš Fakuč), Gostilna pri Lojzetu (chef  Tomaž Kavčič), Gostišče Grič (chef Luka Košir), Hiša Denk (chef Gregor Vračko), Hiša Linhart (chef Uroš Štefelin) in Restavracija Strelec (chef  Igor Jagodic).

Ena nova restavracija, Špacapanova hiša, se je uvrstila med sedem restavracij, ki se ponašajo z zeleno Michelinovo zvezdico. To so: Hiša Franko (chefinja Ana Roš), Hiša Linhart (chef Uroš Štefelin), Gostilna Krištof (chef Uroš Gorjanc), Gostilna Mahorčič (chefinja Ksenija Krajšek Mahorčič), Gostišče Grič (chef Luka Košir), Gostilna Repovž (chefinja Meta Repovž) in Špacapanova Hiša (chef Ago Špacapan).

Skupno je v vodnik uvrščenih 59 restavracij.

Intervju

Mojmir Šiftar
23. 12. 2024

Osrednji intervju v tokratni prilogi KuhaMMo smo namenili Mojmirju Šiftarju, chefu, ki…

Pen Klub je moj »zen garden« ali oaza miru. Tam lahko sprostim vso svojo kreativnost in resnično imam proste roke, da ustvarjam po svoji želji.

Monika Zajc
30. 11. 2024

Na naslovnici MM #521 je Monika Zajc, ki je pred letom dni prevzela vodenje digitalne…

Že od mladosti si vedno znova ponavljam: če sem dovolj pogumna, da začnem, sem dovolj pogumna, da uspem. Imam zelo enostavno strategijo, ki je vsaj v…

Hana Souček Martinc
30. 11. 2024

3. decembra bomo praznovali »ta veseli dan kulture«, mi pa smo se s Hano Souček Martinc…

»Kulturni projekti pogosto zahtevajo posebne pristope, ki vključujejo poudarjanje osebnega in estetskega vpliva. Ta vrsta komuniciranja se osredotoča…

Naši avtorji