kavčič
Aktualno

Chef leta 2025 je Tomaž Kavčič

Gault&Millau Slovenija je na včerajšnji slavnostni prireditvi v Festivalni dvorani podelil nagrade za posebne gastronomske dosežke. Posebno nagrado za chefa leta je prejel Tomaž Kavčič, ki smo ga takoj po podelitvi ujeli pred MM-ov mikrofon. 

»Predstavljam že četrto generacijo gostincev, zato je nagrada ogromno priznanje, da smo že vsa ta leta na pravi poti. Nagrada gre predvsem mojim sodelavcem, družini in stalnim gostom. Ker gostinci brez gostov nismo nič,« je za MM povedal Tomaž Kavčič

Poudaril je pomen transparentnosti in uspeh pripisal tudi pojavljanju v medijih. »Vedno skrbimo za to, da tisto, kar naredimo, naredimo dobro in to tudi pokažemo širši javnosti. Brez marketinških agencij, brez novinarjev in brez medijskih hiš tega ne moremo doseči. Trudim se, da sem prisoten, ničesar ne skrivam in vse delim z javnostjo,« je razložil. 

Zaključil pa je z mislijo, da kljub temu da kuharski mojstri in restavracije tekmujejo med seboj, v resnici niso tekmeci, ampak stanovski kolegi. »Vedno pravim, da smo samo skupaj lahko močnejši. Moramo se povezovati, si pomagati med seboj. Vsi imamo enake težave. Nismo konkurenti, ampak kolegi. In to je najpomembnejše,« je dodal. 

Kdo pa so nagrajenci?

Gault & Millau je štiri kape in s tem naziv najboljše restavracije letos podelil trinajstim slovenskim restavracijam. Podelil je tudi nazive za chefa leta, chefa prihodnosti in chefa tradicije. 

gault

Najboljše restavracije:

Hiša Franko, Staro selo pri Kobaridu, 18,5/20

Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono, Vipava, 17,5/20

Grič, Šentjošt nad Horjulom, 17,5/20

Hiša Denk, Zgornja Kungota, 17,5/20

Ošterija Debeluh, Brežice, 17,5/20

Restavracija Milka, Kranjska Gora, 17,5/20

Restavracija Pavus, Grad Tabor Laško, 17,5/20

Restavracija Strelec, Ljubljana, 17,5/20

Galerija Okusov, Novo Celje, 17/20 

Gostilna Mahorčič, Kozina, 17/20 

Gostilna Repovž, Šentjanž, 17/20

Restavracija Mak, Maribor, 17/20

JB restavracija, Ljubljana, 17/20

 

Chef leta: Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu, Vipava

Chef prihodnosti: Jure Brložnik, Miza za štiri, Zgornja Polskava

Chef tradicije: Primož Pintar, Gostišče Tolc, Spodnja Sorica

Mladi talent: Jure Dretnik, GT19, Slovenj Gradec

Najboljša slaščičarna: Zvezda, Kongresni trg, Ljubljana

Najboljši POP: Gourmet & Bistro Kodila, Adamič-Lundrovo nabrežje, Ljubljana

Najboljša sommelierka: Nina Bratovž, JB Restavracija, Ljubljana

Inšpektorji Gault&Millau Slovenija čez vse leto restavracije po vsej državi obiskujejo anonimno in brez najave. Svojo izkušnjo nato celovito ovrednotijo – od prihoda do vrat lokala do zaključnega pozdrava, vmes pa seveda kulinarično, vinsko, estetsko, strežno doživetje ter tudi vzdušje in vodenje. Restavracijo glede na izkušnjo nato nagradijo z največ 20 točkami.

Intervju

zz
29. 03. 2025

Daniel Fazlić, direktor digitalnega razvoja v medijskem podjetju Bloomberg Adria, velja…

Uvedba umetne inteligence je bila moj osebni projekt, s katerim sem želel dokazati več stvari. Prvič, da UI ni samo ChatGPT in da jo je možno…

bonšek
29. 03. 2025

Žal tudi na področju odnosov z javnostmi (tako kot tudi v marketingu) velja, da je »…

Zaradi umetne inteligence bomo imeli več časa za strategije, pisna komunikacija bo morda hitrejša, a prav slog, ton in vsebinska raznolikost bodo še…

zz
28. 03. 2025

Od lanskega svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici sta Mastercard in agencija…

Naši avtorji