luka bajs
Aktualno

SOF po SOF-u: Kreativni direktor leta je že tretjič Luka Bajs

Luka Bajs, izvršni kreativni direktor v agenciji SHIFT, je že tretjič prejel naziv kreativnega direktorja leta, ki ga tradicionalno podeljujemo pri Marketing magazinu.

Luka Bajs je na podlagi nagrad, ki jih je osvojil na letošnjem SOF-u, dobil 77 točk med kreativnimi direktorji. Med nagradami, ki jih je prejel, so štiri zlate (dve za »Postani datamilijonar« in ena za »Pravljice o medvrstniškem nasilju«, oboje za naročnika A1 Slovenija, ter eno za »Zavarujte cel zborček prevoznih sredstev« za Zavarovalnico Triglav) in pet srebrnih, sedemkrat pa se je uvrstil v ožji izbor.

»V čast mi je, da sem v močni konkurenci slovenskih kreativnih direktorjev ponovno osvojil ta naziv. Rad bi se zahvalil svoji SHIFT ekipi, brez katere se ne bi mogel zgoditi niti eden od projektov, ki so bili letos nagrajeni. Posebna zahvala pa gre seveda ambicioznim in pogumnim naročnikom, ki verjamejo v kreativne ideje,« je povedal ob tej priložnosti.

Luki Bajsu na drugem mestu med slovenskimi kreativnimi direktorji s 54 točkami sledi Miha Bevc, kreativni direktor v agenciji Herman & partnerji, na tretjem pa Jure Korenč (48 točk), kreativni direktor v Agenciji 101. Med desetimi najboljšimi so še Zoran Gabrijan, kreativni direktor v agenciji Futura DDB, Robert Bohinec, kreativni direktor v agenciji AV Studio, Matjaž Germ, kreativni direktor v Agenciji 101, Ana Ivandić, kreativna direktorica v agenciji SHIFT, Sašo Petek, kreativni direktor v Agenciji 101, Goran Radinović, kreativni direktor v agenciji Aritmija, in Janez Rakušček, izvršni kreativni direktor v agenciji Luna \TBWA.

KAKO SMO TOČKOVALI?

Če je bilo ob posameznem nagrajenem delu, ki so predstavljena v katalogu na spletni strani SOF, navedenih več kreativnih direktorjev, smo enako število točk pripisali vsem. Za akcije, ki so se uvrstile v ožji izbor, smo kreativnim direktorjem pripisali po eno točko, za prejeto srebrno priznanje 6 točk, za zlato priznanje 10 točk in za veliko nagrado 15 točk.

Če je bilo delo nagrajeno kot serija, smo za vsako dodatno delo iz serije pripisali še eno točko.

493-494

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

almas
13. 08. 2022

Eden od večjih izzivov, s katerimi se je Svetlana Almaš, direktorica marketinga in…

»Pogosto ljudje na korporacije gledajo kot na dinozavre, okostenele strukture, ki le počasi sledijo spremembam, a realnost je, vsaj pri nas, zelo…

zadravec
12. 08. 2022

Poslovni svetovalec Domen Zadravec nam je v intervjuju za MM zaupal, kako je sodelovati z…

Pri vsakem hitro rastočem, uspešnem podjetju gre za enkratno kombinacijo dejavnikov, kot so znanje, inovativnost, strast, vizionarstvo, podjetnost in…

peter scott
03. 08. 2022

Peter Scott, podpredsednik novih medijev in inovacij v družbi Warner Bros. Discovery,…

Kot medij moraš razumeti, kaj navijači pričakujejo od tebe in jim to tudi ponuditi. Nekateri želijo vsebine gledati na telefonu, drugi na televiziji…

Naši avtorji