google
Diggit

Ameriško pravosodno ministrstvo toži Google

Ameriško pravosodno ministrstvo (DOJ) je vložilo tožbo proti podjetju Alphabet Inc. (Google) zaradi njegove prevlade na trgu digitalnega oglaševanja.

Novica, ki jo je prvi objavil medij Bloomberg News, je preplavila svetovno medmrežje, njihov vir pa so ljudje, ki so seznanjeni z zadevo.

To bo že druga zvezna »protimonopolna« tožba, vložena proti tehnološkemu velikanu, ki naj bi kršil zakonodajo pri tem, da pridobiva oz. ohranja svojo prevlado. Oglaševalske storitve Googlu sicer prinašajo kar 80 odstotkov prihodkov.

Google s svojimi hčerinskimi podjetji namreč ustvarja prihodke na področju oglasne tehnologije, ki povezujejo oglaševalce s časopisi, spletnimi mesti in drugimi platformami, ki jih želijo gostiti.

Prvo tožbo proti Googlu je ameriško ministrstvo za pravosodje vložilo leta 2020, osredotočala pa se je na njihov monopol pri iskanju. Sojenje se bo začelo septembra.

 

Ministrstvo za pravosodje in Google se na prošnje novinarjev Reutersa za komentar nista odzvala.

500

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

omer
28. 01. 2023

Ömer Şengüler, turški strokovnjak za znamčenje, ki svetuje podjetjem po vsem svetu, je…

Prepričan sem, bo marketing v prihodnosti ustvarjal več človeških blagovnih znamk in da bo služil človeštvu bolj kot kdaj koli prej.

pučko
25. 01. 2023

Tekmovanje Outstanding, ki slavi presežke v zunanjem oglaševanju, je svoj vrhunec doseglo…

Ko se me dotakne, ko si ljubosumno želim, da bi to naredili mi, Internavti; ko kot profesionalec veš, da bi rad bil podpisan pod to.

minioni
16. 01. 2023

Tuševa akcija »Od minionov se ti zrola« je postala MM-ova akcija leta 2022. Ob tej…

Vsi trgovci, ki delajo z mednarodnimi znamkami kot je Minion, dobro vedo, da jih ob tem čaka veliko krogov preverjanj konceptov in potrjevanj s…

Naši avtorji