bla
Intervju

»Cilj je organizirati najboljši marketinški žur«

Pristop je letos lastniško vstopil v projekt SoMoBorac, s katerim imajo po besedah Ule Spindler, partnerice in članice uprave, dolgoročne ambicije za razvoj digitalnega marketinga, ne nameravajo pa pozabiti niti na zabavno plat.

V MM-u smo pred kratkim poročali o tem, da se je Pristop v partnerstvu z zagrebško agencijo 404 pridružil organizaciji tekmovanja SoMoBorac, ki se je tradicionalno odvijal na največjem regijskem komunikacijskem festivalu Weekend Media v Rovinju. Partnerstvo pomeni tudi začetek nove dobe za tekmovanje, kjer se že tradicionalno dobro odrežejo tudi slovenski »digitalci«.

Zakaj ste se odločili lastniško pristopiti k projektu in kakšen je vaš cilj?

S projektom smo povezani že od samega začetka. Poleg tega, da smo skozi leta sodelovali v  tekmovalnem delu programa, je partner Pristopa, Sašo Dimitrievski, že od samega začetka član žirije. V zadnjih letih smo predvsem opažali, da se je zaradi hitrega razvoja in rasti digitalnega marketinga v regiji pojavila potreba po strokovnih platformah, ki bodo v panogi lahko postavljale standarde odličnosti, tako na ravni izdelkov kot tudi na ravni procesov. To je tudi eden od ključnih razlogov za odločitev, da bomo v sodelovanju s hrvaško Agencijo 404 projekt razvili in mu namenili pozornost, ki si jo zasluži.

Želimo si, da SoMo Borac postane osrednje stičišče za digitalne strokovnjake v regiji in da s pomočjo tekmovalnega programa podpira razvoj panoge, prenaša znanje ter oblikuje standarde in vodila za kakovost na področju digitalnega komuniciranja. Nismo pa pozabili niti na žur. Naš cilj je med drugim, da organiziramo najboljšega od vseh marketinških žurov, kar je absolutno ambiciozen cilj, verjamemo pa, da ga zaradi izkušenj s projektom Kurzschluss, lahko dosežemo (smeh).

Kakšen je torej novi koncept tekmovanja?

SoMo Borac se je v svojem desetem letu poslovil od Weekend Media Festivala in se bo podal na samostojno pot. Pozicionira se kot regionalna platforma za razvoj digitalnega marketinga in komuniciranja, vsako leto pa bo gostoval v drugi državi in prav s tem poskrbel za vključevanje vseh v regiji – Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije in Črne gore. Letos bo potekal v Zagrebu.

Ali boste spreminjali tekmovalne kategorije?

Nagrade Somo Borac odlikujejo najboljša digitalna dela iz celotne regije. Tekmovalnih kategorij letos ne bomo spreminjali, bomo pa v naslednjih letih postopoma dodajali nove. Za zdaj je kategorij devet, v vsaki od njih pa se podeljujejo trije kipci – dva finalistoma in eden dobitniku.

Kdo se lahko poteguje za nagrade?

Nagrada je namenjena vsem agencijam in organizacijam, ki ustvarjajo presežke v digitalnem komuniciranju. Vsako leto ima SoMo Borac veliko število prijavljenih del iz celotne regije, kar kaže na uspešnost zasnove same nagrade. V prvih devetih letih je bilo nagrajenih skoraj 1000 projektov, samo v zadnjih treh letih pa je svoja dela prijavilo preko 100 agencij za več kot 200 različnih blagovnih znamk oz. naročnikov.

Ali morda razmišljate tudi o spremembi imena, da bi se bolj približali slovenski javnosti?

Verjamemo, da je nagrada v teh desetih letih dodobra utrdila svoj položaj, med drugim tudi na slovenskem trgu in da ni potrebe po spremembi imena. Zaradi jezikovne bližine slovenščine s hrvaščino je tudi pomen imena lahko razumljiv.

Kolikšen potencial sicer zaznavate med slovensko javnostjo in v regiji, tudi s tekmovalnega vidika?

Ker je tekmovalni del odprt tako za agencije kot podjetja, ki ustvarjajo na področju digitalnega komuniciranja, je zaradi rasti digitalnega marketinga število potencialnih prijaviteljev izjemno visoko. Verjamemo, da lahko z ustrezno zastopanostjo strokovnjakov iz ključnih agencij in naročnikov regije v žiriji zanimanje zgolj krepimo. Hkrati pa ocenjujemo, da bo izmenično gostovanje po regiji povečalo dostopnost festivala in z njim število udeležencev na njem.

493-494

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

answear
17. 08. 2022

Modna spletna trgovina Answear je od junija na voljo tudi v Sloveniji.

Zavedamo se, da dandanes biti le spletna modna platforma, ki ponuja nakup modnih artiklov, ni dovolj. Želimo biti več kot to. Prav tako se ne imamo…

almas
13. 08. 2022

Eden od večjih izzivov, s katerimi se je Svetlana Almaš, direktorica marketinga in…

»Pogosto ljudje na korporacije gledajo kot na dinozavre, okostenele strukture, ki le počasi sledijo spremembam, a realnost je, vsaj pri nas, zelo…

zadravec
12. 08. 2022

Poslovni svetovalec Domen Zadravec nam je v intervjuju za MM zaupal, kako je sodelovati z…

Pri vsakem hitro rastočem, uspešnem podjetju gre za enkratno kombinacijo dejavnikov, kot so znanje, inovativnost, strast, vizionarstvo, podjetnost in…

Naši avtorji