banka
Vpogled

Slovenska digitalna bančna panoga 2020: Tuje banke še vedno v prednosti

Tuje banke prednjačijo predvsem pri prilagoditvi mobilnim uporabnikom. Med domačimi bankami se je najbolje odrezala NLB.

E-laborat je 15. leto zapored analiziral slovenski digitalni bančni trg in ga primerjal z dogajanjem na tujih trgih. Ugotovitve kažejo, da tuje banke v povprečju še vedno vodijo tako na področju spletnih kot mobilnih mest. Največje razlike so prav pri mobilnih uporabnikih, kjer pri slovenskih bankah zaznavajo določene pomanjkljivosti, »kot da se te ne bi zavedale vedno večje razširjenosti mobilnega uporabnika«, so kritični.

Kar zadeva spletna mesta je med slovenskimi bankami še vedno najbolje uvrščena NLB, sledita pa ji SKB in Sberbank. Pri mobilnih spletnih mestih prav tako vodi NLB, sledi pa ji Sberbank. Ostale banke so, kot prikazujeta spodnja grafa, uvrščene pod povprečjem tujih bank.

banke

ux

»Nasploh je pri tujih spletnih mestih premišljenost prodajnega lijaka boljša in lahko sklepamo, da gre pri njih za večje obravnavanje spletnega mesta kot prodajnega kanala. Slovenske banke namreč uporabnikom pogosto ponudijo zgolj svoje kontaktne podatke. Zagotovo se na tem področju skriva ogromno priložnosti tako za celotno panogo kot tudi za posamezne banke, da skočijo iz povprečja,« so komentirali pri E-laboratu.

O raziskavi si lahko podrobneje preberete tukaj.

486

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

mija
20. 11. 2021

Futura DDB je letos že trinajstič stala na zmagovalnem odru Slovenskega oglaševalskega…

Sebe najlažje opredelim kot vodjo, ki deluje z zgledom, ki ima visoko postavljene osebne cilje in mu je pomembno, da pri svojem delu uživa. Osebno me…

bla
17. 11. 2021

Big Bangov naziv spletnega trgovca leta v regiji je zagon za nove izboljšave, pravi Peter…

bla
15. 11. 2021

Nika Kristina Butina, direktorica startupa Epidemic, je z bralci MM-a delila izkušnjo…

Naši avtorji