bla
Aktualno

Amazon predstavil domačega robota

Amazon Astro naj bi (s)poznal vsako podrobnost lastnikovega doma. Še pred začetkom prodaje številni že poročajo o velikih pomanjkljivostih njegovega delovanja.

Na svojem septembrskem dogodku je Amazon javnosti predstavil vrsto nove strojne opreme, ki jim je večinoma skupni imenovalec pametni dom. Največ pozornosti so vzbudili nadgradnja pametne pomočnice Alexe (med drugim jo boste lahko naučili marsikaj o sebi, na primer prehranske želje), pametni termostat, pametni zasloni in predvsem domači (po funkcijah pa vohunski) robot Astro, ki je podprt s kamero in algoritmi Alexe. Zmožen naj bi bil preverjati posamezne prostore in s tem podobno kot hišni ljubljenčki »patruljirati« po vašem domu. Ob zaznavanju »česa nenavadnega« naj bi uporabniku poslal obvestilo. Eden od njegovih velikih adutov naj bi bilo prepoznavanje obraza in vedenja uporabnikov, da bi bil tako čim bolj priročen. Cena je vse prej kot nizka, in sicer okrog tisoč dolarjev oziroma malce več kot 850 evrov.

Nemudoma po predstavitvenem dogodku je najprej Vice na podlagi Amazonove interne dokumentacije poročal o tem, da je delovanje Astra izredno pomanjkljivo in da so ga na trg poslali veliko prezgodaj. Poleg pokvarljivosti in potencialnih samomorilskih potez (beri: padca po stopnicah), naj bi bil »nočna mora na področju varovanja zasebnih podatkov«. In kar bo Amazon verjetno še najbolj zabolelo, prepoznavanje obraza naj bi bilo sodeč po internih virih preprosto zanič.

486

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

mija
20. 11. 2021

Futura DDB je letos že trinajstič stala na zmagovalnem odru Slovenskega oglaševalskega…

Sebe najlažje opredelim kot vodjo, ki deluje z zgledom, ki ima visoko postavljene osebne cilje in mu je pomembno, da pri svojem delu uživa. Osebno me…

bla
17. 11. 2021

Big Bangov naziv spletnega trgovca leta v regiji je zagon za nove izboljšave, pravi Peter…

bla
15. 11. 2021

Nika Kristina Butina, direktorica startupa Epidemic, je z bralci MM-a delila izkušnjo…

Naši avtorji