80's
Aktualno

Nov slovenski radio za nostalgike

Včeraj je premierno začela oddajati nova slovenska radijska postaja. Radio 2 je postal Radio 1 80-a, namenjen pa bo predvsem nostalgikom.

Kot so ugotovili v podjetju Infonet media, kjer že od leta 2006 dalje redno izvajajo raziskave tržišča, zadnjih nekaj let opažajo trend povečevanja priljubljenosti glasbe 80-ih let. »Hkrati pa se s časovno odmaknjenostjo tega desetletja število pesmi tistega časa na največjih radijskih postajah v Sloveniji zmanjšuje. Na Radiu 1 je leta 2007, ko je začel oddajati, glasba iz 80-ih predstavljala skoraj 60 odstotkov vse predvajane glasbe, 16 let pozneje pa je ta številka padla na približno 20 odstotkov. Raziskave radijskega tržišča so nedvoumno pokazale, da si precejšen del poslušalcev na slovenskem trgu želi radijske postaje, ki bo predvajala predvsem ali pa zgolj pesmi iz 80-ih let. Podoben trend je zaznati tudi v drugih evropskih državah, kjer so se pojavile uspešne postaje z glasbo tega desetletja, npr. v Nemčiji radio 80s80s in v Italiji Radio Otanta,« navajajo.

Nišni oz. glasbeni radio

Na Radiu 1 80-a je oziroma bo najbolj pomembna glasba, saj pravijo, da gre za nišni, t. i glasbeni radio. »Vendar to ne pomeni, da na njem ne bo voditeljev. V jutranjem programu bo poslušalce skozi glasbene spomine vodil Matjaž Lovše, ki ga na Radiu 1 imenujemo tudi 'doktor glasbe'. Matjaž, ki že vrsto let vodi tudi program na Radiu 1, je obenem odličen didžej, ki pogosto zabava poslušalce na prireditvah in je odličen poznavalec glasbe, tudi tiste iz 80-ih. Sanja Brezočnik bo poskrbela za prijetno družbo preko dneva, v večer pa bo poslušalce popeljal Igor Kukovec, ki ga pogosto slišite tudi na Radiu 1. Njegov globoki glas je pravi za pozno popoldanske ure, ko se tempo življenja počasi umirja,« so za MM povedali na Radiu 1 80-a.

Večere bodo namenili posebnim glasbenim oddajam, dvakrat na teden pa se bo oglasil še en dober poznavalec glasbe 80-ih, DJ Zok, ki obljublja tudi glasbo v živo z vinilnih plošč. »Za razliko od 'velikega Radia 1', ki je znan po priljubljenih voditeljih/osebnostih in najboljši zabavi, bo Radio 1 80-a v prvi vrsti glasbeni radio. Kjer bo poslušalec vedno našel tisto, po kar bo prišel: samo hite iz osemdesetih let,« sklenejo.

wolf

Na Radiu 1 80-a pravijo, da je bil odziv ob začetku oddajanja odličen. Ob Denisu Avdiću in Matjažu Lovšetu ga je zaznamoval Božidar Wolfand - Wolf, ki je v živo zaigral uspešnico iz »Oh ne, Cherie« in tako postal »boter« nove slovenske radijske postaje. (Foto: Darja Štravs Tisu)

500

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

omer
28. 01. 2023

Ömer Şengüler, turški strokovnjak za znamčenje, ki svetuje podjetjem po vsem svetu, je…

Prepričan sem, bo marketing v prihodnosti ustvarjal več človeških blagovnih znamk in da bo služil človeštvu bolj kot kdaj koli prej.

pučko
25. 01. 2023

Tekmovanje Outstanding, ki slavi presežke v zunanjem oglaševanju, je svoj vrhunec doseglo…

Ko se me dotakne, ko si ljubosumno želim, da bi to naredili mi, Internavti; ko kot profesionalec veš, da bi rad bil podpisan pod to.

minioni
16. 01. 2023

Tuševa akcija »Od minionov se ti zrola« je postala MM-ova akcija leta 2022. Ob tej…

Vsi trgovci, ki delajo z mednarodnimi znamkami kot je Minion, dobro vedo, da jih ob tem čaka veliko krogov preverjanj konceptov in potrjevanj s…

Naši avtorji