black friday  A1
Opaženo

Črni humor pred črnim petkom

V A1 pravijo, da pretirana potrošnja ni hec. Ker tega še vedno ne jemljemo dovolj resno, so pomembna sporočila pred petkom norega nakupovanja posredovali skozi humor.

Kratek opis akcije: V črnem humorju se vedno skriva veliko resnice, ki ji ljudje lažje prisluhnemo v sproščeni obliki. Zato sta A1 in SHIFT zdužila moči s priznanimi komiki. Ustvarili so poseben spletni šov, ki skozi šale sporoča, da je čas za spremembo potrošniških navad. Ne potrebujemo vedno novih stvari samo zato, ker so na trgu. Tudi strah, da bomo nekaj zamudili, ni dober razlog, da skočimo na vsak popust. Čas je, da bolje pazimo na stvari, ki jih že imamo, da jih včasih tudi popravimo ali podarimo nekomu, ki jih potrebuje. »Ali kot pravi sporočilo akcije: Ne se hecat; popravi, zaščiti ali izberi obnovljeno – razmisli, preden kupiš novo. Tudi staro je lahko dobro kot novo. Na primer obnovljeni telefoni. Planet nam bo zelo hvaležen, saj proizvodnja vedno novega in kopičenje starega na smetiščih občutno povečuje ogljični odtis in spodbuja podnebne spremembe,« pravijo snovalci akcije, ki so predstavili tudi zabavno terapevtsko pesem, ki je že pred črnim petkom našla svojo pot na radio in na YouTube.

Oglaševalska akcija temelji na spletnih kanalih, podprli pa so jo tudi na družbenih omrežjih in v tiskanih medijih. Pasice vabijo na podstran s šovom, kjer so poleg humornih bodic objavljeni tudi zelo konkretni nasveti, kaj lahko spremenimo. Med drugim je izpostavljeno tudi spletno mesto Ekologov brez meja manjjevec.si z zemljevidom mojstrov, ki popravijo rabljene stvari.

bf a1

 

Predstavniki naročnika: Anja Rejc, Mojca Goršič in Sašo Mlakar

Kreativna direktorica: Ana Ivandić

Tekstopiska: Eva Gradišnik

Oblikovalec: Andraž Grulja

Direktorica projekta: Nina Bergoč

Vodja projekta: Petra Ajdovec

Fotograf: Jani Ugrin

Produkcija: Perica Jerković

Komiki in avtorji scenarija: Perica Jerković, Marko Žerjal, Admir Baltić in Robert Petan (avtor glasbe)

Produkcijska ekipa: Matej Humar (snemanje in obdelava zvoka), Darko Petan (snemanje in montaža videa) in Rok Ilovar (snemanje videa, montaža in režija)

Družbeni mediji: DROM Agency

Medijski zakup: OMD

486

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

mija
20. 11. 2021

Futura DDB je letos že trinajstič stala na zmagovalnem odru Slovenskega oglaševalskega…

Sebe najlažje opredelim kot vodjo, ki deluje z zgledom, ki ima visoko postavljene osebne cilje in mu je pomembno, da pri svojem delu uživa. Osebno me…

bla
17. 11. 2021

Big Bangov naziv spletnega trgovca leta v regiji je zagon za nove izboljšave, pravi Peter…

bla
15. 11. 2021

Nika Kristina Butina, direktorica startupa Epidemic, je z bralci MM-a delila izkušnjo…

Naši avtorji