bla
Opaženo

Opazili smo: 3D-zebre bodo varovale tudi slovenske pešce

Zavarovalnica Generali, mestni občini Velenje in Ptuj ter Zavod Varna pot so združili moči pri zagotavljanju varnosti pešcev in predstavili 3D-zebre.

Prva bo 3D-zebre predstavila občina Velenje in sicer med Rudarsko in Prešernovo cesto pri upravni enoti Velenje ter v neposredni bližini velenjskega izobraževalnega centra, kjer so OŠ Gustava Šiliha, Glasbena šola Fran Korun Koželjski in Šolski center Velenje. Sledil bo Ptuj, kmalu naj bi se projektu pridružila Ljubljana.

»V letu 2020 je umrlo skupno 39 ranljivih udeležencev cestnega prometa, kar predstavlja 49 odstotkov vseh umrlih, vsak od njih ima svoje ime, priimek in svoje najdražje. Dovolj velik razlog za naš skupen prispevek?« je povedal Robert Štaba iz Zavoda Varna pot. Te številke so k ukrepanju spodbudile tudi Generali.

 »V zavarovalnici Generali želimo skupaj z zavodom Varna pot in občinami na inovativen način opozoriti na problematiko prometne varnosti ter z ozaveščanjem prispevati k znižanju števila prometnih nesreč na območjih umirjenega prometa,« dodaja Svetlana Almaš, direktorica marketinga in odnosov z javnostmi.

486

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

mija
20. 11. 2021

Futura DDB je letos že trinajstič stala na zmagovalnem odru Slovenskega oglaševalskega…

Sebe najlažje opredelim kot vodjo, ki deluje z zgledom, ki ima visoko postavljene osebne cilje in mu je pomembno, da pri svojem delu uživa. Osebno me…

bla
17. 11. 2021

Big Bangov naziv spletnega trgovca leta v regiji je zagon za nove izboljšave, pravi Peter…

bla
15. 11. 2021

Nika Kristina Butina, direktorica startupa Epidemic, je z bralci MM-a delila izkušnjo…

Naši avtorji