kiosk
Opaženo

Opazili smo: Kiosk K67 pred Delom

Na ploščadi pred poslovno stavbo medijske hiše Delo so postavili obnovljeni legendarni kiosk K67, ki ga je konec šestdesetih zasnoval slovenski arhitekt in oblikovalec Saša Mächtig, in je bil nekoč nepogrešljivi del urbane opreme mest.

Družba Delo je stari kiosk odkupila in investirala v njegovo prenovo, pri čemer aktivno sodeluje s samim avtorjem Mächtigom. Kiosk bo na ploščadi trajno nameščen, njegovi nameni uporabe pa bodo različni. Vodstvo Dela se želi z obnovljenim kioskom odpreti navzven in ustvariti točko srečevanja z bralci Delovih edicij, meščani in različnimi partnerji. S tem želijo krepiti kulturo branja in združevati ljudi okoli kioska, tudi z organiziranimi dogodki, kot so srečanja in debate z Delovimi novinarji in posebnimi gosti. Načrtujejo tudi prodajo svojih edicij in dopolnjujočih se izdelkov. Organizirali bodo tudi posebna srečanja z bralci in izobraževanja, npr. za razvoj digitalnih veščin Delovih bralcev za prebiranje digitalnih izdaj.

S ponovno uporabo kioska se Delo na domačih tleh poklanja vrhunski slovenski arhitekturi in oblikovanju. Kultni Mächtigov kiosk že stoji v New Yorku in Berlinu, zdaj pa tudi pred Delovo stolpnico.

500

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

omer
28. 01. 2023

Ömer Şengüler, turški strokovnjak za znamčenje, ki svetuje podjetjem po vsem svetu, je…

Prepričan sem, bo marketing v prihodnosti ustvarjal več človeških blagovnih znamk in da bo služil človeštvu bolj kot kdaj koli prej.

pučko
25. 01. 2023

Tekmovanje Outstanding, ki slavi presežke v zunanjem oglaševanju, je svoj vrhunec doseglo…

Ko se me dotakne, ko si ljubosumno želim, da bi to naredili mi, Internavti; ko kot profesionalec veš, da bi rad bil podpisan pod to.

minioni
16. 01. 2023

Tuševa akcija »Od minionov se ti zrola« je postala MM-ova akcija leta 2022. Ob tej…

Vsi trgovci, ki delajo z mednarodnimi znamkami kot je Minion, dobro vedo, da jih ob tem čaka veliko krogov preverjanj konceptov in potrjevanj s…

Naši avtorji