mercator rid
Opaženo

Srčno predani tradiciji

Mercator je to jesen s svojim dolgoletnim sodelovanjem z domačimi pridelovalci stopil še korak naprej. Tokrat je dal prednost domačim in avtohtonim slovenskim rastlinskim vrstam ter tradicionalnim in avtohtonim slovenskim živalskim pasmam.

Kratek opis akcije: V Mercatorju so se tako zavezali k ohranitvi slovenske pridelovalne dediščine.  »Naše poslanstvo kot največji trgovec v Sloveniji in regiji je ohranitev vsega, kar je že od nekdaj naše. V teh dobrotah smo uživali mi, generacije pred nami in naša odgovornost je, da bodo tudi naši zanamci,« so povedali v Mercatorju. Oglaševalsko akcijo so zasnovali v sodelovanju z agencijo Herman in partnerji in v njej predstavili linijo domačih, tradicionalnih in avtohtonih izdelkov Od nekdaj naše.

Večplastno komunikacijo sestavljajo televizijski oglas z Janom Plestenjakom, ki predstavi, kako pomembno je, da se vsi zavedamo pomena svojih korenin. Serijo plakatov in tiskanih oglasov so obogatili z arhivskimi fotografijami slovenskih kmetov iz Muzeja novejše zgodovine, na digitalnih kanalih in pri vsebinskem sodelovanju z medijskimi hišami pa so največji poudarek namenili tematiki pomena avtohtonih rastlinskih vrst za razvoj slovenskega kmetijstva in zagotavljanje kakovostne prehrane.

Na zabaven način so predstavili tudi nekatere avtohtone vrste rastlin in pasme živali, ki jih prej morda sploh nismo poznali in so zdaj končno dobile tudi svoj glas. Njihove zabavne, zgodovinske prigode lahko že danes odkrijete na mercator.si/rid.

rid

Elementi akcije: televizijski, radijski in tiskani oglasi, televizijski prispevki na Planet TV in RTV, aktivnosti na družbenih omrežjih, digitalno oglaševanje, oglaševanje na prodajnih mestih, zunanje oglaševanje

Predstavnice naročnika: Andreja Zadnik Andoljšek, Viktorija Radojević Mavrič in Tina Bajde

Kreativni direktor: Uroš Goričan

Tekstopisca: Uroš Goričan in Rok Artiček

Direktorica projekta v agenciji: Andreja Veršič

Mlajša vodja projektov v agenciji: Nina Piskar

Umetniški direktor: David Fartek

Oblikovalki: Mateja Omerzel in Daša Žerovnik

Digitalna oblikovalka: Iana Kušer

Direktorica digitalnih projektov v agenciji: Brigita Švigelj

Ustvarjalka digitalnih vsebin: Mili Šprajc

Digitalni strateg: Mark Mavretič

Medijska agencija: Studio Nexus

Produkcijska hiša: Super16

486

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

mija
20. 11. 2021

Futura DDB je letos že trinajstič stala na zmagovalnem odru Slovenskega oglaševalskega…

Sebe najlažje opredelim kot vodjo, ki deluje z zgledom, ki ima visoko postavljene osebne cilje in mu je pomembno, da pri svojem delu uživa. Osebno me…

bla
17. 11. 2021

Big Bangov naziv spletnega trgovca leta v regiji je zagon za nove izboljšave, pravi Peter…

bla
15. 11. 2021

Nika Kristina Butina, direktorica startupa Epidemic, je z bralci MM-a delila izkušnjo…

Naši avtorji