MM-ova mini anketa: ObožujeMMo visoko kulinariko, pa tudi kuhanje doma
Ob svetovnem dnevu kuharjev in zaključku jesenske edicije Tedna restavracij smo pri MM-ovih sledilcih na Instagramu preverili, kaj menijo o tem projektu in visoki kulinariki.
Dreamstime
Teden restavracij je največji slovenski kulinarični dogodek, ki povezuje ljubitelje kulinarike po vsej državi. Tokratna edicija je potekala med 11. in 20. oktobrom v 107-ih slovenskih restavracijah in zabeležila nadaljevanje trenda visokega obiska. Uroš Mencinger, kulinarični kritik in selektor Tedna restavracij, je ob tej priložnosti poudaril, da je eden od njihovih ciljev transformacija ideje Tedna restavracij in dobrojedstva v način življenja. Se pravi, da bi obiskovalci ponotranjili idejo projekta in da bi ta živela vse leto.
Zato nas je zanimalo, ali ste MM-ovi sledilci letos obiskali Teden restavracij. 47 odstotkov med vami ga letos ni obiskalo, 37 odstotkov pa je letos razvajalo svoje brbončice v kulinaričnih mojstrovinah. 10 odstotkov med vami je v tem tednu obiskalo celo več restavracij, 2 odstotka med vami pa se Tedna restavracij še ni udeležilo.
Povprašali smo vas tudi, ali imate radi visoko kulinariko. 33 odstotkov jo »enostavno obožuje«, 37 odstotkov si jo privošči ob posebnih priložnostih, 15 odstotkov ima raje »običajne« restavracije, 15 odstotkov pa najraje jé doma pripravljeno hrano.
V Sloveniji imamo vrsto vrhunskih chefov, ki se ponašajo s prestižnimi svetovnimi nazivi in priznanji. Zanimalo nas je, kateri od njih je po mnenju naših sledilcev najboljši. 33 odstotkov meni, da je to Uroš Štefelin, 25 odstotkov, da je to David Žefran, 21 odstotkov je glasovalo za Ano Roš in prav tako 21 za Janeza Bratovža.
Ali naši sledilci tudi radi kuhate? 69 odstotkov med vami kuhanje obožuje, 22 odstotkov raje vidi, da jim skuha kdo drug, 6 odstotkov kuhanja ne mara, 3 odstotki pa imajo radi samo peko slaščic.