work from home2
Vpogled

Nas vrnitev v »normalno« življenje čaka leta 2022?

Skoraj polovica direktorjev na svetovni ravni do leta 2022 ne pričakuje vrnitve v »normalno« življenje, kažejo rezultati raziskave 2021 CEO Outlook Pulse. Čeprav niso naklonjeni izključnemu delu na daljavo, bodo z vrnitvijo v pisarne počakali.

Raziskavo je KPMG, globalna mreža neodvisnih svetovalnih podjetij, ki zagotavljajo revizijske, davčne in svetovalne storitve, izvedel februarja in marca letos. V njej je sodelovalo 500 direktorjev z vsega sveta, ki so prispevali svoj odziv na pandemijo in napovedali obete za naslednja tri leta. 45 odstotkov anketiranih torej pričakuje, da normalno poslovanje ne bo omogočeno še o leta 2022, medtem ko jih tretjina (31 odstotkov) predvideva, da se bo to vendarle zgodilo še letos. Četrtina direktorjev je izjavila, da je globalna pandemija za vedno spremenila njihov poslovni model .

»Ne« izključnemu delu na daljavo

Kot kažejo ugotovitve raziskave, so direktorji še vedno nenaklonjeni izključnemu delu na daljavo. Trije od desetih razmišljajo o hibridnem modelu dela za svoje zaposlene, ko bi večina zaposlenih na daljavo delala 2 do 3 dni na teden. Le petina (21 odstotkov) podjetij pa želi najeti zaposlene, ki delujejo pretežno na daljavo, kar je pomemben premik v primerjavi z lanskim letom (leta 2020 je bilo takšnih 73 odstotkov).

486

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

mija
20. 11. 2021

Futura DDB je letos že trinajstič stala na zmagovalnem odru Slovenskega oglaševalskega…

Sebe najlažje opredelim kot vodjo, ki deluje z zgledom, ki ima visoko postavljene osebne cilje in mu je pomembno, da pri svojem delu uživa. Osebno me…

bla
17. 11. 2021

Big Bangov naziv spletnega trgovca leta v regiji je zagon za nove izboljšave, pravi Peter…

bla
15. 11. 2021

Nika Kristina Butina, direktorica startupa Epidemic, je z bralci MM-a delila izkušnjo…

Naši avtorji