gault
Aktualno

Gault&Millau Slovenija: To so najboljši za leto 2022

Znane so najvišje ocenjene restavracije in prejemniki posebnih nagrad Gault&Millau Slovenija za leto 2022. Med najboljšimi je kar osem restavracij, dva mlada talenta in dve priljubljeni (kulinarični) zbirališči.

Kdo je najbolj prepričal ocenjevalce gastronomskega vodnika Gault&Millau, je na spletnem dogodku razkrila Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija, objavljeni pa bodo v četrti slovenski izdaji Gault&Millau.

Osem slovenskih restavracij s štirimi kapami

Štiri kape, ki potrjujejo izredno kakovost in vrhunskost restavracije oziroma gostinca, so uspešno ohranili Gostilna pri Lojzetu, Hiša Denk, Ošterija Debeluh, Restavracija Mak, Restavracija Strelec in Hiša Franko, ki si je izborila najvišje število doseženih točk – 18 od dvajsetih. Med najvišje ocenjenimi sta letos še Restavracija Pavus in Grič.

Dva mlada talenta v družbi kuharskih virtuozov

Prestižni naziv chef leta je pripadel promotorju divje hrane na Slovenskem Marku Pavčniku iz restavracije Pavus na gradu Tabor Laško. Chef prihodnosti je s kuhanjem izven okvirjev postal ambasador Istre Filip Matjaž iz portoroške Restavracije COB, za chefa tradicije pa je bil razglašen Uroš Gorjanc iz Gostilne Krištof v Predosljah pri Kranju.

chefi1

V kategoriji Mladi talent sta nagrajena dva chefa, in sicer kulinarični sorodni duši Marko Magajne in Marko Vršič iz Galerije okusov, Novo Celje.

chefi2

Dvojni najboljši POP          

Tudi kategorija najboljši POP je letos postregla z dvema zmagovalcema. Prvi je ljubljanski Dvorni bar, ki je vinsko kulturo približal ljudem in poskrbel za občuten dvig kulture pitja vina, drugi pa kobariška Hiša Polonka, kamor zahajajo ljubitelji tradicionalne, okusne in iskrene hrane v sproščenem vzdušju.

Nagrada za najboljšega natakarja/sommeliera in najboljšo slaščičarno

Naziv najboljše slaščičarne je pripadel Zebra Patisseries. Vse odlike vrhunskega sommeliera in natakarja, kot so profesionalna strežba, znanje, šarm ter pretanjen občutek za gosta in za spajanje okusov, pa so v Gault&Millau Slovenija letos prepoznali v Gregorju Krenu iz novomeške Hiše Fink.

sommelier

»Podprite domačo gastronomijo«

Kot pravi Mira Šemić, preteklo leto za gostince ni bilo enostavno, zato je še toliko bolj navdihujoče opazovati predanost in strast, s katerima neumorno premikajo meje v svetu gastronomije. »Prejemniki posebnih nagrad in vsi uvrščeni v vodniku predstavljajo bogate in raznolike okuse Slovenije tako na krožniku kot v kozarcu. In za to si zaslužijo vse čestitke in pohvale. Pa tudi podporo. Zato velja apel vsem gurmanom – zajemite življenje z največjo žlico in uživajte v odkrivanju vsega, kar ponuja Slovenija. S tem ne boste napolnili le svojega želodca in srca, temveč tudi podprli domačo gastronomijo,« poziva.

493-494

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

almas
13. 08. 2022

Eden od večjih izzivov, s katerimi se je Svetlana Almaš, direktorica marketinga in…

»Pogosto ljudje na korporacije gledajo kot na dinozavre, okostenele strukture, ki le počasi sledijo spremembam, a realnost je, vsaj pri nas, zelo…

zadravec
12. 08. 2022

Poslovni svetovalec Domen Zadravec nam je v intervjuju za MM zaupal, kako je sodelovati z…

Pri vsakem hitro rastočem, uspešnem podjetju gre za enkratno kombinacijo dejavnikov, kot so znanje, inovativnost, strast, vizionarstvo, podjetnost in…

peter scott
03. 08. 2022

Peter Scott, podpredsednik novih medijev in inovacij v družbi Warner Bros. Discovery,…

Kot medij moraš razumeti, kaj navijači pričakujejo od tebe in jim to tudi ponuditi. Nekateri želijo vsebine gledati na telefonu, drugi na televiziji…

Naši avtorji