jorg
Aktualno

Jorg Zupan: Zaprtje Ateljeja, rojstvo nove kulinarične zgodbe

V prostorih ljubljanske restavracije Atelje bo spomladi pod novim imenom zaživela sveža kulinarična zgodba kulinaričnega mojstra Jorga Zupana. O novem projektu smo poklepetali z njim in Špela Verbič Miklič, njegovo predstavnico za medije.

Jorg Zupan zaključuje nadvse uspešno zgodbo restavracije Atelje, prve prejemnice prestižne Michelinove zvezdice v Ljubljani. Z zapiranjem stare zgodbe pa se že odpira nova, saj bo svoje kuharske domislice in veščine v nadgrajeni obliki predstavil v novi sodobni obedovalnici, ki jo je zasnoval z isto ekipo na isti lokaciji. Restavracija, za katero Zupan še ne izda imena, bo odprla svoja vrata že to pomlad.

»Po tehtnem premisleku sem se odločil, da zaključim to poglavje; predvsem zato, da povem in ponudim nekaj novega,« nam razloži Jorg Zupan, eden od vodilnih akterjev domače gurmanske revolucije, ki je v preteklih letih visoko kulinariko približala širšemu občinstvu.

Ko njegovo predstavnico za medije povprašamo, kako je prišlo do odločitve, da se kuharski mojster loči od tako priznane blagovne znamke, je za bralce MM odgovorila: »Krovna blagovna znamka je pravzaprav ime chefa, za katerim seveda vedno stoji tudi ekipa, restavracije pa predstavljajo produktne blagovne znamke. Jorg Zupan se je torej odločil za ukinitev enega produkta in lansiranje novega, torej nove restavracije, ki bo imela tudi povsem drugačno vsebino, kot jo je imel Atelje.«

Michelinova plaketa z zvezdico se poslavlja

Atelje je leta 2016 na Nazorjevi ulici v Ljubljani nasledil znameniti Smrekarjev hram, hitro postal zelo priljubljen, na vratih pa ga je od junija 2020 krasila tudi Michelinova plaketa z zvezdico. »Sporočiti naše načrte predstavnikom Michelinovega vodnika ni bila lahka odločitev. Hvaležni smo za njihovo podporo in zaupanje, ki sta nam omogočila številne nove priložnosti, in počaščeni, da smo lahko del te pomembne skupnosti,« je povedal Matjaž Ivanc, poslovni partner in menedžer restavracije Atelje.

Nov prostor za nove ideje

Nova obedovalnica z novim imenom in konceptom se bo po krajši prenovi odprla spomladi in v njej bo chef izrazil ideje, ki so dozorevale predvsem v zadnjem obdobju.

Zavezanost sezonskim in sledljivim sestavinam ter poudarek na samooskrbi in smotrni rabi pridelkov z lastnega vrta bodo ostali temeljni del Zupanove vizije. Tudi kuharska ekipa ostaja enaka, le da bodo v novi zgodbi obiskovalcem nudili hrano tudi pozno zvečer: »Kuhinja bo pozicionirana kot prva 'late-night dining' lokacija v Ljubljani,« pove Špela Verbič Miklič in doda, da bo po novem večji poudarek na sproščenem pristopu k obedovanju. Spremljala ga bosta glasnejša glasba in prijateljsko, manj formalno vzdušje: »Nova blagovna znamka bo vsekakor veliko bolj 'rokenrol', saj bo predstavljala nov, bolj sproščen, žurerski koncept uživanja in druženja ob vrhunski kulinariki,« opiše Verbič Mikličeva, medtem ko jo Zupan opiše kot »ugodje in lagodje, a na bolj fini strani«.

ok

Intervju

Paddy Carberry
11. 01. 2025

S Paddyjem Carberryjem, globalnim vodjo marketinga za Guinness, smo se pogovarjali, kako…

»Šport ima neverjetno sposobnost, da združuje ljudi zaradi skupnih strasti,« pravi Paddy Carberry.

Življenje z znaMMkami
06. 01. 2025

Rubrika Življenje z znaMMkami je ena najbolj branih v MM-u. Naši sogovornici sta tokrat…

»Klišejsko, vem, ampak največja marketinška poteza vseh časov je po mojem mnenju zagotovo Coca-Cola in Božiček. Zaradi te marketinške poteze nas…

Mojmir Šiftar
23. 12. 2024

Osrednji intervju v tokratni prilogi KuhaMMo smo namenili Mojmirju Šiftarju, chefu, ki…

Pen Klub je moj »zen garden« ali oaza miru. Tam lahko sprostim vso svojo kreativnost in resnično imam proste roke, da ustvarjam po svoji želji.

Naši avtorji