hitrice24
Aktualno

MM HITRICE

Hitrice so kratke novice, ki jih v uredništvu Marketing magazina izberemo in povzamemo na podlagi sporočil oglaševalcev, agencij in medijev, ki so nam jih poslali v minulem tednu.

Vsako nedeljo vas bo v vašem e-poštnem predalu čakal pregled aktualnih novičk, ki si jih boste lahko prebrali »na hitr’co« ob jutranji kavi in s tem dodali piko na i iztekajočemu tednu ter se ustrezno informativno opremljeni podali v nov delovni teden.

Slovenska turistična organizacija med najbolj inovativnimi

Portal Apolitical je ob praznovanju Svetovnega dneva turizma objavil seznam 75 najbolj inovativnih organizacij s področja turizma v letu 2021. Na seznam so se uvrstile organizacije, ki uspešno rešujejo posledice pandemije covid-19, hkrati pa spodbujajo trajnostni razvoj in uspešno upravljanje destinacij. Na seznam 75 najbolj inovativnih organizacij v turizmu sta se iz Slovenije uvrstili Slovenska turistična organizacija (STO) in Turizem Ljubljana.

apolicital

Slovenski paviljon je pripravljen na prve obiskovalce

S slovesnostjo, na kateri ni manjkalo zvezdniških imen, se je začel težko pričakovani Expo 2020, ki ga tokrat prvič gosti ena od arabskih držav. V Dubaju se bo med 1. oktobrom letos in 31. marcem prihodnje leto predstavila tudi Slovenija, ki s paviljonom, ki stoji v trajnostnem segmentu razstave, svetu sporoča zgodbo o zeleni in pametni deželi v srcu Evrope.

expo4

Foto: Patrik Vašl 

ALEJA v globalnem vrhu sodobnih nakupovalnih središč

ALEJA je v Londonu prejela nagrado Global RLI Award v kategoriji mednarodna nakupovalna središča – novogradnje. Kot najsodobnejše slovensko nakupovalno središče je premagala druge finaliste iz Srbije, Italije in Kitajske.

aleja 3

Zlati boben predstavlja nove trajnostne kipce

Festival Zlati boben je v minulem letu prenovil tekmo in se v še večji meri zavezal načrtno slediti trajnosti. Pomemben del zaveze trajnosti so tudi nagrade – kipci, ki najbolj vidno in izpostavljeno odražajo to odločitev. Novi kipci v osredje postavljajo logotip, ki ga je leta 2018 za Zlati boben zasnovala agencija Luna \TBWA. Kipce je izdelalo podjetje Epigram, izdelani pa so iz trajnostnih in okolju prijaznih materialov.

boben 2

Žito in Lidl Slovenija znova združujeta moči v roza oktobru

Žito in Lidl Slovenija tudi letos, že drugič zapovrstjo, združujeta moči v roza oktobru. S posebnim kruhom, poimenovanim Kruh roza oktober, ki je nastal v Žitovih pekarnah in se prodaja izključno v 63 Lidlovih trgovinah, podpirata Europo Donno − Slovensko združenje za boj proti raku dojk.

roza okt

Hofer z Roza oktobrom tudi letos osvešča o raku dojk

V oktobru bodo na Hoferjevih policah znova na voljo šampinjoni v roza embalaži, saj Hofer že šesto leto zapored zbira sredstva za preventivne programe Združenja Europa Donna Slovenija. Do danes so na tovrsten način za Združenje zbrali že več kot 35.000 evrov.

šampinjoni

Že drugo leto so v Hoferju pripravili tudi projekt Vrečka dobrote pod sloganom »Vreča je za to, da se deli. Sreča tudi.«, ki sta ga letos znova predstavila Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Hofer. Z nakupom Vrečke dobrote (vrečke z osnovnimi živili in izdelki za nego v vrednosti 25 evrov) lahko pomagate otrokom in mladostnikom iz programa Botrstvo.

vrečka dobrote

JYSK je predstavil novo kolekcijo za ureditev interierja

JYSK je na spletnem dogodku gostil novinarje in vplivneže iz vse Evrope. Iz posebej oblikovanega studia v osrčju Kopenhagna so udeležencem predstavili, kako uporabljajo trende pri razvoju izdelkov in kako delujejo, da bo podjetje še bolj trajnostno. Biti v trendu in biti pri tem bolj trajnosten, gre namreč po besedah Rikke Blæsild, vodje oblikovanja in načrtovanja v JYSK-u, z roko v roki.

jysk 2

Na Voyo tudi oktobra vsak teden nekaj novega

Oktober bo na Voyo poln zanimivih vsebin. Gledalci si bodo med drugim lahko ogledali angleško dokumentarno resničnostno oddajo Mali čudeži vsako minuto, srbsko kriminalno serijo Klan, filmski maraton animiranih filmov Alvin in veverički, ameriško dokumentarno serijo Rojeni za rešetkami in resničnostni šov Sva za skupaj?

voyo okt

Konci tedna z LEGO Masters, Vražjimi damami in Jamesom Bondom

Na Planetu bodo gledalci lahko ob sobotah in nedeljah ob 17. uri uživali ob neverjetnih stvaritvah mojstrov legokock v oddaji LEGO Masters, nedeljske večere v oktobru pa bo krojil najbolj znani tajni agent vseh časov, James Bond. Ob sobotah bo na sporedu tudi resničnostna oddaja The Real Housewives Slovenija: Vražje dame, v kateri bodo gledalci lahko spremljali šest temperamentnih in samostojnih dam med njihovimi vsakdanjimi opravili, skupnimi večerjami in odkritimi pogovori.

lego masters

486

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

mija
20. 11. 2021

Futura DDB je letos že trinajstič stala na zmagovalnem odru Slovenskega oglaševalskega…

Sebe najlažje opredelim kot vodjo, ki deluje z zgledom, ki ima visoko postavljene osebne cilje in mu je pomembno, da pri svojem delu uživa. Osebno me…

bla
17. 11. 2021

Big Bangov naziv spletnega trgovca leta v regiji je zagon za nove izboljšave, pravi Peter…

bla
15. 11. 2021

Nika Kristina Butina, direktorica startupa Epidemic, je z bralci MM-a delila izkušnjo…

Naši avtorji