Nove zvezdice in novi uspehi za slovensko gastronomijo
V drugem ocenjevanju Michelinovih inšpektorjev je Slovenija dobila novo zvezdico, ki so jo prejeli v Gostišču Grič, poleg tega pa je ohranila tudi vse dosedanje.
Michelinovi inšpektorji so pri svojem drugem ocenjevanju slovenskih restavracij ponovno podelili dve zvezdici Hiši Franko, po eno pa so ohranili tudi vsi lanskoletni dobitniki, in sicer Atelje, Dam restavracija, Gostilna pri Lojzetu, Hiša Denk in Vila Podvin. Nova zvezdica pa torej sije v Gostišču Grič, kjer kuha chef Luka Košir.
V kategorijo Bib Gourmand so uvrstili sedem restavracij, Michelinov krožnik pa jih je prejelo 39. Slovenska gastronomija slavi tudi v kategoriji trajnost, kar šest restavracij je bilo namreč nagrajenih z zeleno Michelinovo zvezdico. V drugo izdajo gastronomskega vodnika Michelin Guide Slovenija je tako skupno uvrščenih 53 restavracij.