a1
Aktualno

Slab internet para živce vsakemu tretjemu uporabniku

Oče glasno navija ob gledanju Tour de France na televiziji, hči se na YouTubu uči programiranja, sin na tablici s prijatelji igra igrice, mama pa medtem sestankuje preko Zooma.

Ob tem se vsi sprašujejo, zakaj je njihov internet tako počasen. Vam je ta scenarij znan? Je posledica tega, da količina časa, ki ga sodobne družine preživijo na spletu, narašča. Skoraj vsak član gospodinjstva ima svojo pametno napravo, vse naprave pa uporabljajo skupno povezavo v svet. Če ta ni dovolj zmogljiva, hitro pride do trenj v družini, saj bi vsak rad uporabljal internet, ko si to želi in brez omejitev.

Tretjina prebivalcev nima dostopa do širokopasovnega interneta

Kljub temu, da ponudniki telekomunikacijskih storitev v zadnjih letih širijo svojo pokritost z optičnim omrežjem, mnogo gospodinjstev nima napeljane infrastrukture ali finančnih zmožnosti, da bi se nanjo priklopilo. Kar 270 tisoč slovenskih gospodinjstev do svetovnega spleta dostopa preko bakrenih žic. Ob celo najmanjših obremenitvah dosegajo šokantno nizke hitrosti. Kar pomeni, da težje delajo od doma, šola na daljavo zahteva veliko potrpljenja, slika na pretočnih storitvah pa je tako slaba, da bi jo lahko nadomestili s pantomimo. V dobi pospešene digitalizacije ostajajo ujetniki zastarele tehnologije in izjemno počasnega omrežja.

Izjemna rešitev za slab »net«

A vse ni tako strašno. V podjetju A1 Slovenija so se namreč s slabim internetom soočili iz oči v oči. Ker menijo, da si vsak zasluži dostop do hitrega interneta, bo A1 Slovenija uporabnike rešil težav s povezljivostjo fiksnega interneta in jim zagotovil izjemno izkušnjo interneta in televizije. Gre za priročno in enostavno rešitev, ki bo gospodinjstvom omogočila hitrejšo in zanesljivejšo povezavo v digitalni svet.

Prijavite se in med prvimi brezplačno testirajte novo tehnologijo

Če bi radi prvi preizkusili novo tehnologijo, se prijavite na brezplačno testiranje. Poleg te ekskluzivne izkušnje vam bo A1 Slovenija za nagrado podaril kar 6 mesecev brezplačne uporabe nove dimenzije interneta in televizije. Postanite torej eno prvih izmed 270 tisoč gospodinjstev, ki se bodo rešila slabega interneta. Prijavite se čim prej na spletni strani https://www.a1.si/testni-uporabniki, saj je število mest omejeno.

493-494

Naroči se na revijo MM in prihrani do 30%!

Intervju

answear
17. 08. 2022

Modna spletna trgovina Answear je od junija na voljo tudi v Sloveniji.

Zavedamo se, da dandanes biti le spletna modna platforma, ki ponuja nakup modnih artiklov, ni dovolj. Želimo biti več kot to. Prav tako se ne imamo…

almas
13. 08. 2022

Eden od večjih izzivov, s katerimi se je Svetlana Almaš, direktorica marketinga in…

»Pogosto ljudje na korporacije gledajo kot na dinozavre, okostenele strukture, ki le počasi sledijo spremembam, a realnost je, vsaj pri nas, zelo…

zadravec
12. 08. 2022

Poslovni svetovalec Domen Zadravec nam je v intervjuju za MM zaupal, kako je sodelovati z…

Pri vsakem hitro rastočem, uspešnem podjetju gre za enkratno kombinacijo dejavnikov, kot so znanje, inovativnost, strast, vizionarstvo, podjetnost in…

Naši avtorji